De Angel personages

David Boreanaz
Angel

De hoofdpersoon van de serie. Angel is een 2 eeuwen oude vampier die aan het eind van de 19de eeuw de fout maakte het bloed van een zigeunermeisje te drinken; haar stam wierp een vloek over hem waardoor hij zijn ziel terugkreeg en voor eeuwig gekweld zou worden door zijn geweten. Alleen 'puur geluk' kan hem zijn ziel weer afnemen; iets wat gebeurde toen hij met Buffy naar bed ging. Hij werd door Doyle aangezet om een soort detectivebureau te beginnen.

Charisma Carpenter
Cordelia Chase

Voorheen het verwendste meisje van Sunnydale High, nu de assistente van Angel. Cordelia was eerst van plan om actrice te worden maar toen ze daar niet zoveel succes mee bleek te hebben ging ze voor Angel werken. Cordelia heeft af en toe visioenen waardoor ze de toekomst ziet en Angel kan vertellen wie zijn hulp nodig heeft.

Alexis Denisof
Wesley Whyndam Pryce

Wesley werd naar Sunnydale gestuurd om de nieuwe hoeder van Buffy en Faith te worden, toen Giles werd ontslagen. Omdat Faith naar de dark side overliep en Buffy ontslag nam van The Council, had Wesley niks te doen. The Council wilde zijn terugreis naar London niet betalen dus reisde Wesley een tijdlang als rogue demon hunter. Nu werkt hij voor Angel.

Charles Gunn
(J. August Richards)
Gunn is het hoofd van een jeugdbende die vampiers bestrijdt en helpt af en toe Angel, Wesley en Cordelia als ze in zijn buurt iemand moeten helpen. Hij heeft echter een behoorlijke attitude wat nogal eens in de weg zit.
Alan Francis Doyle  
(Glenn Quinn)
Doyle was een half demon die Angel namens The Powers That Be kwam helpen. Hij kreeg geregeld visioenen van de toekomst (die Cordelia nu heeft overgenomen) en haalde Angel over om mensen te gaan helpen met een soort detectivebureau. Doyle fungeerde dus een beetje als Angel's mentor. Doyle overleed in Hero.
Darla  
(Julie Benz)
Darla is de vampierdame die Angel tot vampier heeft gemaakt en een tijdlang met hem heeft rondgezworven; Darla is overigens de allereerste vampier die in Buffy the Vampire Slayer te zien was. Darla komt een aantal keren in flashbacks van Angel's eerdere leven voor maar ze is allang aan haar einde gekomen door toedoen van Buffy.
Wolfram & Hart Wolfram & Hart is een louche advocaten- kantoor in Los Angeles waar verschillende demonen en vampiers door worden beschermd. Ze proberen op verschillende manieren zich van Angel te ontdoen en schuwen niet het gebruik van huurmoordenaars. Zo hebben ze Faith eens ingehuurd en hebben ze Darla uit het rijk der doden gehaald en tot mens gemaakt.
Kate Lockley
(Elisabeth Rohm)
Kate is een politievrouw in Los Angeles. Ze heeft een aantal keren Angel geholpen, en hij haar, maar daar kwam abrupt een einde aan toen Kate erachter kwam dat Angel een vampier was (en zoveel mensen had gedood). Het was eerst de bedoeling dat Kate een belangrijke figuur werd voor Angel, maar ze wordt steeds minder gesignaleerd in Angel.