Beste bezoeker,

Welkom op dutchbuffy.com, de website voor de Nederlandstalige fan van de Joss Whedon tv-series Buffy the vampire slayer en Angel. Deze site hoort bij de discussielijst (mailing list) Buffy-NL

Kies uit het hoofdmenu bovenaan het onderwerp waar je meer van wilt weten. Bij de meeste onderwerpen komt er dan links op de pagina een submenu met nog meer opties.

Comedy Central

Zonder enige aankondiging is Comedy Central begonnen met het uitzenden van seizoen 1 van Buffy the Vampire Slayer. Wie weet hoe lang ze het gaan volhouden? Er wordt op hun site verder niets op gezegd, het is alleen te zien op de TV Gids pagina: http://www.comedycentral.nl/shows/tv-guide/comedycentral/

Comics

Op TV is Buffy the vampire slayer afgelopen, maar het verhaal wordt verder verteld in de Buffy seizoen 8 comics, die door Dark Horse worden uitgegeven. Lees meer over de comics hier. Er is inmiddels ook een Angel seizoen 6 comic. Beide comics worden geschreven door Joss Whedon, de maker van beide series.

Dr. Horrible

Het nieuwste project van Joss Whedon wat we kunnen bekijken is de musical Dr. Horrible. De afleveringen zullen op de website drhorrible.com verschijnen, niet op TV. Acteurs zijn onder andere Neil Patrick Harris en Nathan Fillion in een hilarische rol. Op Gawker staat een interview met Joss Whedon over de musical. De eerste fansite is er ook al, op drhorrible.net.

Er hoort ook een comic bij Dr. Horrible, deze staat op de Dark Horse site.

Dollhouse

Op dit moment wordt er druk gewerkt aan de nieuwe Joss Whedon TV serie Dollhouse. De hoofdpersoon zal vertolkt worden door de van Buffy the Vampire Slayer bekende Eliza Dushku. Ook de van Buffy bekenden Tim Minear en David Solomon werken er aan mee, en Amy Acker heeft ook een rol. In de serie speelt Eliza Dushku de rol van een Doll genaamd Echo, een persoon van wie de hele persoonlijkheid is gewist, zodat er elke mogelijke set van herinneringen en kennis in geladen kan worden, voor het uitvoeren van allerlei al dan niet geheime opdrachten. Na elke opdracht wordt alles weer gewist en wacht de Doll in het Dollhouse, samen met de andere Dolls, op nieuwe opdrachten. In de loop van het verhaal begint Echo te merken dat er iets met haar aan de hand is. Meer informatie op de official site, Wikipedia en de fansite Dollverse.

Dollhouse zal in januari 2009 op de Amerikaanse TV verschijnen.

10 jaar Buffy the vampire slayer

Op 14 oktober 2006 vierde Buffy-nl (de mailinglijst achter deze website) de 10-jarige verjaardag van Buffy the Vampire Slayer in Filmhuis Cavia op gepaste wijze met taart en goed gezelschap :)

Kijk op de mailing list om te zien wanneer de volgende meeting wordt gehouden.