Tips

bij het kopen van Buffy/Angel merchandise

Je hebt vast wel eens gedacht, goh, laat ik eens iets leuks "Buffy"-achtigs kopen. Maar hoe kom je aan Buffy merchandise? Hier zijn een paar tips hoe je dat kunt doen.

Off-line
Bij de Expo hebben ze tegenwoordig hele leuke posters en postkaarten die je na aankoop meteen kunt meenemen. Verder bij sommige winkels waar ook posters en kaarten te koop zijn, of bij stripwinkeltjes. Hou je ogen open bij winkels waar je filmmerchandise tegenkomt. Als je in of nabij Amsterdam woont kun je eens gaan kijken op de tweede verdieping van de American Bookstore in de kalverstraat. Hier hebben ze Buffyboeken voor dezelfde prijs als bij Proxis.

On-line
Het ligt eraan wat je wilt kopen, en hoe. Proxis is erg goedkoop en wordt door Anneke (maker van deze site) erg aangeraden. Je krijgt eerst het bestelde product thuisgestuurd en dan moet je met de giro betalen (dus als het niet goed aankomt, kun je het terugsturen). En bij de eerste aankoop die je doet krijg je een korting (dus dat scheelt). En er worden geen verzendkosten gerekend. Amazon is toch internationaal dus daar betaal je al gauw wat meer. Bij Amazon.com kun je echter eerst kijken wat andere consumenten van het product vonden.

Verschillende dingen zijn ook te krijgen bij Warp 9

Je kunt ook op de internetveiling eBay kijken of er iets leuks Buffy-achtigs wordt geveild. Maar kijk hier wel goed uit voor haken en ogen, want je koopt van particulieren en de prijs kan aardig oplopen met verzendkosten en kosten om de betaling in dollars naar een ander land te sturen.