Wat is "Angel"?

"Angel" is een zogenaamde spin-off van de serie "Buffy, the Vampire Slayer". Dit betekent dat hij in "Buffy" al een grote rol speelde voordat hij zijn eigen serie kreeg.

In "Buffy" werd Angel voorgesteld aan de kijkers als de eenzame vampier die zijn ziel heeft teruggekregen nadat hij (als demon) een zigeunermeisje heeft vermoord. De stam waar dat meisje aan toebehoorde spreekt dan een vloek over Angel uit waardoor Angel zijn ziel terugkrijgt en altijd spijt zal hebben van zijn daden (en altijd ongelukkig zal zijn). Deze vloek zou ongedaan worden als Angel ook maar 1 moment van puur geluk zou hebben, en dat heeft hij dan ook wanneer hij met Buffy een nacht vol hartstocht heeft gehad - waardoor hij weer zijn ziel verliest. Willow slaagt er later in om hem zijn ziel terug te geven.

Hij brengt een lange periode in de hel door (Buffy afleveringen Becoming 1&2) en wanneer hij terugkomt is niets meer hetzelfde. Angel en Buffy houden nog steeds van elkaar maar weten dat het als zij op hun gevoel afgaan altijd slecht zal aflopen en na een lange tijd besluit Angel naar Los Angeles te gaan, weg van Buffy en weg van Sunnydale.

Waar gaat "Angel" over?
De serie draait om Angel (David Boreanaz), die naar Los Angeles is gegaan. De demoon Doyle helpt hem een praktijk op te richten in 'problem solving'. Cordelia (Charisma Carpenter) probeert 'ontdekt' te worden in Los Angeles en, nadat ze ontdekt dat dat nog niet zo makkelijk is, besluit ze Angel te helpen.

Doyle overlijdt in de aflevering "Hero", en wordt 'opgevolgd' door Wesley een paar weken later. Buffykijkers kennen Wesley nog wel, als de nieuwe watcher van Faith. Ook Gunn komt erbij, Amy (een meisje uit een andere dimensie) en Lorne (de groene demon die als andere wezens zingen hun diepste gevoelens kan 'lezen') versterken in het tweede seizoen de cast. 

Angel heeft natuurlijk de nodige moeilijkheden aangezien niet iedereen even overtuigd is van zijn goede bedoelingen. Zo vindt hij een pittige kluif in vampierjager Holtz, die persoonlijk een appel met Angel te schillen heeft, en heeft Angel het ook bijna wekelijks te stellen met de acties van het advocatenkantoor Wolfram & Hart die het er niet mee eens zijn dat Angel hun clienten telkens doodt. (jaja, geen gewoon advocatenkantoor ;) )

Waar en wanneer kan ik de serie zien?
Vanaf 6 juni Februari rond 21.20 op Net5 is iedere woensdag na "Buffy" "Angel" te zien. Kijk wel altijd na of de uitzendtijden kloppen!

Hoe kan ik de acteurs uit de serie bereiken?
Naar het volgende adres kun je je brieven sturen. Zet je er duidelijk je naam en adres op, dan kun je na een tijdje wachten ook een foto met handtekening terugverwachten. Hou daarvoor echter niet je adem in ;)

Naam acteur/actrice
c/o Angel
The Warner Brothers Television Network
4000 Warner Boulevard
Burbank, CA91522
USA 

Ik heb een aflevering gemist! Wat nu?!
Als je heel erg baalt omdat je een aflevering gemist hebt dan kun je terecht op http://www.studiesinwords.de/ . Hier kun je de scripts van afleveringen vinden (ook van "Buffy") en geluidjes ophalen uit de afleveringen. Je kunt ook lid worden van de Buffy-NL trading lijst (zie Buffy-NL - de lijsten) en daar iemand vragen of ze de betreffende aflevering op CD voor je kunnen branden. Sommige mensen met kabel hebben namelijk de mogelijkheid afleveringen van internet te downloaden.

Ik heb plaatjes en ander materiaal, hoe kan ik dat verder verspreiden?
Je kunt erg grote bestanden (zoals plaatjes, geluidjes enzovoorts) kwijt op de Buffy-NL site. Voor meer info zie de Files pagina. Als je je file op de site hebt gezet kun je vervolgens het adres van dat bestand verspreiden op de Buffy-NL lijst en de nieuwsgroep alt.tv.buffy-v-slayer . 

Ik wil graag over deze serie discussieren, hoe kan ik dat doen?
Word lid van onze mailinglijst, Buffy-NL, of ga naar de nieuwsgroep alt.tv.angel

Ik heb een verhaal over Angel geschreven, hoe kan ik dat verspreiden?
Als je een verhaal hebt geschreven over Angel of Buffy dan kun je dat publiceren op de volgende pagina's:

The Slayer´s Fanfic Archive: 
http://www.SlayerFanfic.com 

of, ook een grote site:

http://www.fanfiction.net 

Heb je een verhaal in het Nederlands geschreven kun je 'm het beste op een Nederlandse pagina presenteren, of meteen op de Buffy NL lijst. Sonja (zie Buffy NL - library) beheert de Buffy-NL library, waar alle nederlandstalige verhalen geschreven over Buffy en Angel worden gearchiveerd. 

Angel FAQ
Geschreven door Anneke Sinnema, (c) 23 Januari 2000. Laatste pdate: 27 december 2002.